Luftegården

Den store luftegården.

I påsken 04 startet vi med å bygge luftegård til kattene. Beliggenheten var ikke så enkel å bestemme. Jeg ville ikke ha den på framsiden av huset, slik at den ble til allmenn beskuelse. Gavelveggene var ikke aktuelle. Den ene er mot nord og på den andre blir det for varmt. Så da hadde vi bare en vegg igjen, på baksiden av huset. Der er kattene gjemt bort for innsyn og om sommeren er det der vi holder til. Problemene vi fikk er høyden opp til vinduene og at vi ikke kan ha tak på luftegården pga snøras. Vi prøvde og feila flere ganger. Til slutt kom vi fram til en sikker løsning.

Slik ble det endelige resultatet. Skråene mot veggen må vi ha pga høyden opp til vinduene og over den gamle muren er det en bred planke som kattene spaserer på. Luftegården er delt i to men vi har ei lita luke nede ved bakken. Vi kan stenge luken hvis vi trenger to luftegårder. Førs la vi på glatte plater med en liten knekk. Men Brand fant snart det svake punktet.
Så prøvde vi større glatte plater på det svake punktet. Da klatret han opp nærmere veggen og balanserte bortover. Til slutt fant jeg fram gulvbelegg som jeg har sydd fast i nettingen. Nå hadde vi klart å løse problemet mellom vinduene.
Brand den luringen fant snart andre veier. Vi hadde en dreneringslange som vi festet øverst, men Brand er så lang at han klarte å strekke seg over og få feste med klørne. Siste forsøk. Nå er det vi som lurte han. Stålplater som er skrudd fast.
Brand klatret opp og prøvde og strekke seg til platene men det gikk ikke for platene er for langt innover. Han har også prøvd og hoppe men når han ikke fikk tak med klørne datt han ned. Til slutt ble det en rømningsikker luftegård uten tak.